0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er et debatindlæg.

Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Du er velkommen til at deltage i debatten – send dit indlæg til debat.klimamonitor@pol.dk

Formand for Radius og Cerius: Borgernære energifællesskaber er et vigtigt værktøj, men de rummer også udfordringer

Elsektoren og myndigheder bør sammen kigge på de første spæde erfaringer fra den grønne omstillings seneste knopskud: Borgerenergifællesskaber. Det skriver Knud Pedersen, bestyrelsesformand for elnetselskaberne Cerius og Radius, i dette debatindlæg.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

For nylig kom der endnu et vigtigt element – og endnu en forkortelse – ind i arbejdet hos elnetselskaberne: Borgerenergifællesskaber, også kaldet BEF.

Med ny lovgivning får borgere, mindre virksomheder og institutioner nu mulighed for at gå sammen om for eksempel produktion, forbrug, lagring og deling af grøn energi i et BEF.

En af tankerne bag er, at det lokale fællesskab styrker det grønne engagementet. En anden tanke er, at en bedre samordning m