0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er et debatindlæg.

Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Du er velkommen til at deltage i debatten – send dit indlæg til debat@klimamonitor.dk

Debat: Derfor er plastkrisen en del af klimakrisen

Den danske plastikpolitik bør gives et seriøst eftersyn og tages ud af den silo, den befinder sig i. I stedet skal der i højere grad tænkes sammen med klimapolitikken. Det skriver Naja Andersen fra ngo´en Oceana Europe i dette debatindlæg.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Plastikproblemet og klimaproblemet hænger uløseligt sammen og må og skal håndteres samtidig. Ikke mindst når det kommer til havmiljøet.

For mens vi i Danmark diskuterer, hvordan vi kan nedbringe CO2-udledninger fra sektorer som energi, transport og landbrug, er udledningerne fra plastikproduktion på globalt plan kun på vej i en retning, og det er op.

Samtidig påvirker de kombinerede effekter af plastikforurening og temperaturstigninger havmiljøet negativt, og sætter således havet, der er en afgørende buffer for klimaforandringerne, under pres.

Hvis plastik var et land ville det være den 5. største udleder af CO2 i verden. Kun ’slået’ af Kina, USA, Indien og Rusland.

Over 99 procent af al plastik er fremstillet af kemikalier fra fossile brændstoffer, og alene i produktionen udledes store mængder CO2.

Hvis der ikke gribes ind, vil