0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Dette er et debatindlæg.

Indlægget er udtryk for skribentens holdning. Du er velkommen til at deltage i debatten – send dit indlæg til debat@klimamonitor.dk

Laila Kildesgaard: Misvisende klimaregnskaber gør det svært for landkommuner og let for København

København får en urimelig fordel i den måde, klimaregnskaberne opgøres på, skriver Laila Kildesgaard i dette debatindlæg.

Debat
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Når man sammenligner CO2-udledninger på tværs af landet, ser det skidt ud for landkommunerne.

Det er paradoksalt, for det er netop de samme kommuner, der opsætter vedvarende energi. Det er demotiverende, og det kræver, at vi ændrer opgørelsesmetoderne.

Det er ikke fordi, der er noget galt med Energistyrelsen værktøj, Energi- og CO2-regnskabet, bortset fra at de nyeste tal er for 2019.

Det er den målestok, vi har aftalt, der er svært demotiverende for nogle aktører.

I Lemvig Kommune udleder hver borger 16 ton CO2 om året. En københavner udleder til sammenligning kun 3 tons og en bornholmer 8 tons. Det viser de seneste tal fra Energistyrelsens Energi- og CO2-beregner, som er den bedste model i Danmark til at beregne de enkelte kommuners udledning