0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Maegaard.net
Foto: Maegaard.net
Navne
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Mindeord: Formanden for Nordisk Folkecenter for Vedvarende Energi er gået bort

Nordisk Folkecenter for Vedvarende Energi, Eurosolar og ikke mindst udviklingen af vedvarende energi har mistet et fyrtårn. Preben Maegaard er død. Vi bringer her et mindeord forfattet af Ole Vagn Christensen, bestyrelsesformand – Nordisk Folkecenter for Vedvarende Energi.

Navne
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Det er med stor sorg at melde, at Preben Maegaard er død, 85 år gammel. Preben sov stille ind efter længere tids sygdom.

Preben Maegaard boede til det sidste på Nordisk Folkecenter for Vedvarende Energi; et centralt sted i hjertet af hans omfattende livsværk, hvor han samlede ildsjæle der som ham var enige om at det var ikke nok bare at være imod atomkraft - man måtte hellere være for et alternativ.

Det alternativ fandt man ved at sætte et arbejde igang med vedvarende energi.

Med vindenergien i centrum fik man skabt politisk medvind og forståelse hos Anker Jørgensen, og et udvalg blev nedsat til at støtte udviklingen. Her blev Professor Niels I. Meyer formand og i udvalget fandt ildsjælen Preben Maegaard plads, og det samme gjorde landsbysmedene.

Herved skabtes den trekant med afsæt i vedvarende energi, som satte gang i udviklingen af vindenergien.

Folkecentret blev omdrejningspunktet for hans liv, og her han har levet som et energisk kraftcenter i den grønne omstilling, en naturkraft i sin egen ret.

Preben Maegaard har sat stærke aftryk på dansk og international energipolitik og på udviklingen af lokaleenergifællesskaber og folkecentre rundt om i verden.

Preben efterlader sig et livsværk som hele verden nu er i gang med at færdiggøre - den grønne omstilling tilvedvarende energi, for at skabe et bedre klima og et bedre liv for alle.

Æret være Preben Maegaards minde.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce