0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Nye tal: CO2-udledningen fra danske virksomheder stiger

Udledningen af CO2 fra de danske virksomheder er steget fra 2014 til 2018. Det sker på trods af, at udviklingen indtil da var faldende, viser nye tal fra Danmarks Statistik.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

En ny opgørelse fra Danmarks Statistik sætter endnu engang en streg under, at transportområdet er den grønne omstillings store smertensbarn.

Selvom CO2-udledningerne fra de danske virksomheder i en lang årrække faldt, viser Danmarks Statistiks nye opgørelse, at udledningerne igen er begyndt at stige.

Fra 2014 til 2018 er CO2-udledningen fra alle brancher i Danmark steget fra 63.5 millioner ton CO2 til 67.3 millioner ton.

Den udvikling skyldes i høj grad stigende udledninger fra transportsektoren, skriver Danmarks Statistik. Særligt er skibsfartens udledninger steget.

Mens udledningerne fra transporten er steget, går det i den rigtige retning for energiforsyningen som konsekvens af den løbende omstilling til vedvarende energikilder.

Udledningerne fra energiforsyning er nemlig overordnet set fortsat med at falde siden 2014.

»De stigende udledninger fra skibsfart skyldes i høj grad øget international søtransport foretaget af danske rederier. De faldende udledninger i energiforsyningen skyldes især omlægning til vedvarende energikilder,« siger specialkonsulent i Danmarks Statistik, Ingeborg Vind, i en nyhed på hjemmesiden.

»Udviklingerne i udledningerne fra transport – især international skibsfart – og energiforsyning er afgørende for den samlede udvikling i CO2-udledningerne fra de danske virksomheder.«

Danmarks Statistik.
Foto: Danmarks Statistik.

Danmarks Statistik skriver, at de andre brancher overordnet set har ligget jævnt i udviklingen med enkelte undtagelser. Det gælder blandt andet glas- og betonindustrien, der efter skibsfart, luftfart og energiforsyning udleder mest Co2

Her er udviklingen også gået mod større udledninger.

»For eksempel udleder glas- og betonindustri væsentligt mere CO2 i 2017 end i 2014,« siger Ingeborg Vind.

Selvom udledningerne er steget fra 2014 til 2018, er udledningerne ikke på et højere niveau nu, end de var for 14 år siden.

Fra 2006 til 2014 faldt den samlede CO2-udledning nemlig mere, end den er steget igen.

Danmarks Statistik fortæller også, at selvom udledningerne er steget, er de ikke steget lige så meget som produktionen.

Dermed er CO2-intensiteten generelt set faldet for de danske virksomheder.

Men igen er transportsektoren en udfordring. Mens både udledningerne og produktionen i sektoren er steget fra 2014 til 2018, er CO2-intensiteten stort set uændret, skriver Danmarks Statistik.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce