0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Miljøstyrelsen har rettet fejl i håndtering af pesticider

Rigsrevision rettede i 2019 kritik af Miljøstyrelsens forvaltning af sprøjtemidler. Styrelsen har rettet op.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Miljøstyrelsen har rettet op på mangler i overvågning af blandt andet grundvandet.

Det fremgår af Kammeradvokatens rapport om styrelsens forvaltning af sprøjtemiddelområdet.

Det oplyser Miljøstyrelsen samt Miljø- og Fødevareministeriet i pressemeddelelser.

Miljøstyrelsen har rettet op, efter at Rigsrevisionen i december 2019 kritiserede overvågningen af grundvandet, forvaltning af dispensationer til pesticidmidler og kontrol med indberetninger.

Kammeradvokaten er tilfreds med Miljøstyrelsens nye tilpasninger. Og det er vigtigt for miljøminister Lea Wermelin (S).

»Beskyttelsen af vores grundvand er helt centralt for regeringen og mig som minister. Derfor tog jeg med det samme fat på at rydde op i forvaltningen i Miljøstyrelsen efter den alvorlige kritik fra Rigsrevisionen.«

»Jeg er tilfreds med, at der er rettet op på fejl og mangler i forvaltningen. Men opgaven med at sikre tryghed om vores grundvand er langtfra slut her,« siger Lea Wermelin i en pressemeddelelse.

Kammeradvokatens gennemgang blev sat i gang af Wermelin efter Rigsrevisionens kritik i december 2019.

Rigsrevisionens kritik kom efter flere sager, hvor pesticidrester var blevet fundet i stort omfang i grundvandet rundtom i Danmark.

Det førte til kritik af overvågning af grundvandet, mens der også blev udtrykt kritik for manglende grundighed i forbindelse med dispensationer til pesticidmidler.

Miljøstyrelsen oplyser, at den har taget kritikken meget alvorligt.

Derfor har den siden da 'arbejdet målrettet med et helt nyt forvaltnings- og administrationsgrundlag, der sikrer, at tilliden til Miljøstyrelsens forvaltning af området kan blive genoprettet'.

Efter Rigsrevisionens kritik iværksatte miljøministeren tre tiltag. Et af dem var en gennemgang af Miljøstyrelsens ændringer efter kritikken.

Et andet handler om et gennemsyn af blandt andet overvågning og godkendelse af sprøjtemidler. Dertil skal der være et kvalitetstjek af Miljøstyrelsens vurderinger af dispensationsansøgninger.

Derudover har miljøministeren også igangsat en kortlægning af udfordringer for det danske grundvand. Den skal danne grundlag for en bedre sikring af grundvand og drikkevand i fremtiden.

ritzau

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce