0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix
Foto: Finn Frandsen/Politiken/Ritzau Scanpix

Aftenarrangement under forrige års folkemøde på Bornholm.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Folkemødet er tilbage: Her er din guide – samt hvem du skal nyde en klimasludder med

Ugen byder på arrangementer om luftfart og vækst i EU samt Folkemødet på Bornholm. Vi guider dig derfor rundt på klippeøen i klimaets tegn og servicerer dig med et digitalt samlingspunkt for at mødes med ligesindede til en grøn snak og fyraftensdrink.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Et webinar om grøn luftfart og et debatarrangement om grøn vækst i EU.

Det byder denne uge på foruden Folkemødet på Bornholm. Årets udgave bliver både digitalt og for et begrænset antal siddende publikum under åben himmel på Bornholm.

Klimamonitor har gennemgået hele programmet for dig med grønne briller på. På hovedscenen stiller Klima- energi og forsyningsminister Dan Jørgensen (S) op til en samtale om regeringens klimamål, PtX og energi-øer.

Det er så også det eneste indlæg på hovedscenen af klimamæssig relevans. Til gengæld er der 12 andre scener under Folkemødet. Her kan vi vist roligt sige, at klimaet er det altoverskyggende tema.

Et overflødighedshorn af klimaemner præger disse 12 scener. Her kan du diskutere retsdilemmaer om bæredygtighed og klima i selskab med Mads Steffensen og et panel. Høre hvad Kristendemokraterne tænker om kernekraft som energiløsning. Og give din stemme til kende i en række klimadilemmaer i en afstemning med Huxi Bach.

For nu bare at nævne nogle få.

Klimamonitor har screenet programmet for dig og en nærmere beskrivelse af vist samtlige klimataler og klimarrangementer på Bornholm i næste uge, finder du længere nede i det særskilte punkt om Folkemødet i denne kalender.

Men, men ... Folkemødet handler jo langtfra også kun om taler og foredrag. Det handler ligeså meget om omsider at mødes med hende eller ham med spændende klima-indsigt. Måske for en kop kaffe eller en drink.

Alt for ofte bliver det dog svært at finde et samlingspunkt eller støde ind i et selskab, der ligesom dig er optaget af dekarboniseringen.

Klimamonitor prøver at hjælpe dig på vej.

Hold derfor øje med tråden i overstående tweet startet af Jonathan Ries fra Vedvarende Energi. Han og blandt andre Jonas Holm fra De Grønne er frisk på at mødes, hvis du også er på Bornholm.

DET SKER DENNE UGE

14. Juni: Webinar om grøn luftfart

Topchefer fra luftfarten, ngo’er og politikere diskuterer, hvordan luftfarten bliver grøn.

Det er en nærmest uendeligt svær opgave at få omstillet luftfarten til at flyve på bæredygtige brændsler.

Men mulighederne skal vendes.

Det sker til et webinar, Dansk Energi står for.

SAS og Københavns lufthavn stiller med direktører, og politikere som Tommy Ahlers, Signe Munk, Niels Flemming Hansen og Ida Auken deltager i en paneldebat.

Det er fra klokken 14 til 15.15.

Læs mere her.

15.juni: Debat om EU som grøn vækstmotor

Synergi afholder et debatarrangement om EU som grøn vækstmotor for Danmark med oplæg af blandt andre Signe Munk, Morten Helveg og Søren Egge Rasmussen. Begrænsede pladser. Tilmeld dig på aw@synergiorg.dk

Klokken 15-17.

Gratis.

Mere info her.

17-19.juni: Folkemødet på Bornholm

Det kræver billet at deltage fysisk i Allinge, men der er også live-stream fra syv af Folkemødets 12 scener på folkemødet.dk.

Læs mere om billetter og covid-19 her. Og så er det ellers bare at vælge imellem de mange klimataler og klimaoplæg. Vi har fået øje på disse ud spredt udover de 12 scener til Folkemødet:

På hovedscenen stiller klimaminister Dan Jørgensen stiller op til en samtale om regeringens klimamål, PtX ogenergi-øer

På de øvrige scener er der masser af klima:

 • Prisbelønnet klimaiværksætter Nima Sophia Tisdall fortæller i selskab med forbundsformand Frederik Vad Nielsen og klimaaktivist Fredrik Bjørnbak om, hvordan en bæredygtig fremtid faktisk er indenfor rækkevidde. Det sker til en samtale arrangeret af Tuborgfondet.
 • Dansk Standard spørger: Hvordan kan vi alle kan bidrage til dengrønne dagsorden med vores indkøbskurve?
 • Bornholms borgmester, Bornholms Energi og Forsyning og Dansk Energi åbner Partiscenen og giver gode grønne råd til de næste 3 dages politiske debatter.
 • Den danske Unvesconationalkommission og Uddannelser For Fremtiden drøfter hvad skal der til for at geare uddannelsessektoren til bæredygtighed?
 • 2030 Beyond og Grøn Varme Alliance viser vejen fra hockeystav til verdensmål.
 • Energibyerne beretter om Borgerenergifællesskaber, grøn omstilling og borgerinddragelse.
 • Dansk Industri afholder Klimadebat på Folkemødet. Med bl.a.Connie Hedegaard.
 • Pensiondanmark fortæller om grønne job i grønne investeringer.
 • Vækstfondens arrangement handler om en grøn genstart. Tine Gøtzsche udfordrerer et skarpt panel og stiller spørgsmål til, hvordan grøn omstilling for alvor kan slå igennem.
 • Kristendemokraterne med Isabella Arendt fokuserer på, at vi står midt i en klima- og energikrise. Kan kernekraft være en del af løsningen, spøger partiet?
 • 2030 Panelet og Dansk Industri vil drøfte hvordan vi går fra klimasnak til klimahandling.
 • Nederlandenes Ambassade byder ind med et anderledes foredrag under titlen ’Fra rummet til jorden – klimaforandringer og fødevaresikkerhed.’ Det sker i selskab med Nikolaj Sonne og astronauter
 • Vedvarende Energi drøfter omstilling til bæredygtigt forbrug og cirkulær økonomi i EU og Danmark.
 • Clever holder oplæg om, hvordan får vi danskerne til at vælgeelbilen?
 • Andel inviterer til at være med, når vi debatterer grøn ligestilling og sender en række klimadilemmaer til afstemning med Huxi Bach.
 • Europabevægelsen drøfter, hvordan kommer vi i mål med dengrønne omstilling? Det sker med bl.a. ConnieHedegaard.
 • Hos PFA kan du høre politikere, virksomheder ogeksperter give deres bud på Danmarks næste grønne eventyr.
 • I techteltet bliver der spurgt, hvilken rolle skal universiteterne spille iden grønne omstilling?
 • Dansk Industri, Meyers, Foodture og Nature Preserve disker op med Klimamad og spørger hvordan når vi grøn velsmag til hverdag? Er det afstraffelse eller oplevelser,vi står i kø til?
 • Lead Agency og The Footprint Firma fokuserer på virksomhedernes rolle i omstillingen. Med bl.a. Søren Kaster og Nana Bule fra Microsoft.
 • DN har fokus på fremtidens klimavenlige landbrug. Ngo´en spørger, hvordan ser fremtidens danske landbrug ud, når kravet om klimaneutralitetog naturhensyn vokser?
 • Europa-Kommissionen drøfter fremtidens klimaløsninger i form af brint, power2X med fokus på Bornholm.
 • Ungenergi indbyder til såkaldt Klimastormester og siger kom og vær med, når vi udfordrer en række ungdomspolitikkere i kreative bæredygtige løsninger.
 • Slutteligt rundes folkemødet af med indlægget kaldet ’Danmarks Domstole’. Mads Steffensen diskuterer retsdilemmaer om verdensmål, bæredygtighed, klima og natur med et spændende panel.

Resten af året

Nedenfor har Klimamonitor samlet en række arrangementer i det kommende år. Har du arrangementer, som ikke fremgår af listen, så send en email til redaktion.klimamonitor@pol.dk.

23. juni: Lastbiler og biogas

Er biogas til lastbiler en konkurrencedygtig løsning på vognmændenes grønne omstilling? Biogas Danmark og DTL – Danske Vognmænd afholder webinaret.

Klokken 14-15.45.

Læs mere.

28. juni: Workshop om landbrugets klimabelastning

Aarhus Universitets iCLIMATE-center afholder en workshop om landbrugets klimabelastning.

Der er plads til 100 deltagere. Tilmeldingen inden 1. april.

Læs mere.

18. august: Konference om energifællesskaber

Middelgrundens Vindmøllelaug, Københavns Kommunes Teknik- og Miljøforvaltning og Vedvarende Energi afholder konference om energifællesskaber.

Aalborg Universitet København, A. C. Meyers Vænge 15, 2450 København. Gratis.

Læs mere.

https://billetto.dk/e/konference-om-energifaellesskaber-billetter-528330?

20. august: Klimamødet i Lemvig

Hos Klimatorium afholdes Klimamødet, inklusive Børnenes Klimamøde. Allerede fra april kan 4. og 5. klasser deltage i et undervisningsforløb.

26.-27. august: Miljøøkonomisk konference 2021

De Økonomiske Råd afholder den årlige konference, der i år finder sted på Kurhotel Skodsborg.

Læs mere.

1.-2. september: Konference om biobaserede byggematerialer

Building Green afholder konference om egenskaber, fordele og hvad biobaserede byggematerialer kan gøre i den grønne omstilling.

Vandværket, København NV. Pris: 4.495 kroner.

Læs mere.


2.-4. september: Klimafolkemøde i Middelfart

I år bliver temaet ’Klimahandling Sammen’. Der planlægges efter at samle 5000 deltagere om dagen.

3.-4. september: Tomorrow festival

I Valbyparken i København arrangeres koncerter, talks og mad med fokus på bæredygtighed.

Læs mere.

22.-24. februar 2022: International konference om landbrugets klimabelastning

Aarhus Universitet iCLIMATE afholder konference under titlen ’Zero Greenhouse Emission in High Productive Agriculture - ZEA’. Sponseret af Novo Nordisk Fonden og finder sted hos Novo Nordisk i Hellerup.

Læs mere.

11.-18.september: Klimauge i Lejre

Som en del af klimaplanen indfører Lejre Kommune en årlig klimauge, som skal engagere flere i klimaindsatsen. Her inviteres borgere, virksomheder, landmænd og kommunale børnehaver og andre til at dele viden om og give inspiration til klimaløsninger i hverdagen.

26. september: Amager klima- og demokratifestival

I år kommer Amager klima- og demokratifestival til at løbe over flere måneder. De har planlagt en række begivenheder og en festival i efteråret, søndag 26. september 2021.

Læs mere.

Mangler vi noget på listen? Kontakt os på redaktion.klimamonitor@pol.dk

 • Ældste
 • Nyeste
 • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce