0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
RoH
Foto: RoH
Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Klima-ildsjæle angler efter fællesskab

Roskilde Festival Højskole åbner op for sommerkursus om klima og medborgerskab. Særligt ét aspekt er efterspurgt hos de kommende kursister.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Sparring til udarbejdelsen af en individuel klimahandleplan.

Samtaler med blandt andre klimaaktivist Esther Michelsen Kjeldahl, kulturforsker Gregers Andersen og Mikael Bellers Madsen fra Concitos fødevareteam.

Samt naturligvis klassiske højskole-elementer som sang og fællesspisning.

De oplevelser og mere venter et kuld kursister i den første uge i august. Her lancerer Roskilde Festival Højskole et sommerkursus om klima og medborgerskab.

Men hvorfor gider nogle af de kommende kursister egentlig spendere penge og tid i en dyrebar sommerferieuge på at drøfte omstilling og opbygning af en mere bæredygtig kultur?

»Jeg har før været på højskole, men det er første gang, jeg har fundet et kursus, som jeg nærmest følte var skræddersyet til mig. Det passer virkelig fint til det sted i livet, hvor jeg befinder mig lige nu,« fortæller Tina Sundstrup i en pressemeddelelse fra Roskilde Festival Højskole.

RoH
Foto: RoH

»Jeg ved, at forandringen af vores daglige handlinger sker bedst i fællesskaber, fordi vi som gruppe er stærkere end som individer,« siger Tina Sundstrup.

Tina Sundstrup arbejder til dagligt med at fremme principper bag cirkulær økonomi blandt andet ved at udvikle handlingsorienteret klimauddannelse til grundskole og ungdomsuddannelser. Samtidig er hun gift med en klimaforsker.

»Jeg er meget optaget af aktivt at handle på klimaspørgsmål i et lokalmiljø, og her kan jeg gøre det sammen med andre ligesindede,« fortæller Tina Sundstrup i meddelelsen.

Anne Sofie Uldahl Eriksen, der for tiden arbejder i en garnbutik, oplever selv, at hun gør en masse på daglig basis for at leve bæredygtigt, men at det samtidig kan føles ret abstrakt.

»Jeg håber på kurset at få lavet en kobling mellem medborgerskab og bæredygtighed,« siger hun i pressemeddelelsen fra Roskilde Festival Højskole.

En forventning, der ifølge Roskilde Festival Højskole går igen hos mange af de kommende kursister, er ønsket om fællesskab i klimakampen. Eller som Anne Sofie Uldahl Eriksen siger:

»Jeg glæder mig rigtig meget til at møde andre mennesker med samme interesse for klima og bæredygtighed og indgå i et fællesskab, da det til tider kan føles meget ensomt og som et enormt ansvar at stå med alene.«

RoH
Foto: RoH

Sofie Uldahl Eriksen ser frem til konkrete klimaværktøjer og fællesskab med ligesindede.

Bag sommerkurset ’Klima & Medborgerskab’ står Gunilla Stine Rasmussen, der til dagligt arbejder som arkitekt og social entreprenør hos Roskilde Kommune for at udvikle bydelen Musicon.

Til kurset bliver Gunilla Stine Rasmussen kursusleder og medunderviser og den debut skyldes, at hun ikke andre steder kunne finde netop det kursus, hun selv havde lyst til at deltage i.

»Jeg ønskede både et overblik over klimakrisen og konkret hjælp til at give mine handlinger en større, samlet retning. Og ikke mindst oplevelsen af, at vi er sammen om det her,« lyder det fra hende.

Som kursusleder er Gunilla Stine Rasmussen overbevist om, at netop fællesskabet er helt afgørende i klimaspørgsmålet samt det nye initiativ fra den højskolen i Roskilde.

»Jeg håber at se kurset udvikle sig over tid og blive et tilløbsstykke. Det haster med at finde en ny og bæredygtig måde at leve i verden på, og derfor er det vigtigt at samle mennesker, som kan gøre en forskel for både udviklingen og forankringen af en hurtigere grøn omstilling.«

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce