0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:

Danmarks første fjernvarmeanlæg balancerer i en brudfase

Fra brug af overskudsvarme til en CO2-neutral nær fremtid baseret på lavtemperaturfjernvarme og kollektive varmepumper. Frederiksberg Forsynings planchef beretter om de næste svære udviklingsskridt.

FOR ABONNENTER

Ovnene hos Frederiksberg Forsyning har i tidernes løb set nærmest alle typer af affald blive skovlet ind. Der var nærmest ingen grænser, da forbrændingsanstalten for affald på Frederiksberg blev sat i drift tilbage i 1903.

Forbrændingsanlægget var både den første af sin slags og det første fjernvarmesystem i Danmark. Overskudsvarmen i form af damp blev dengang ført videre til et tilstødende sygehus og børnehjem.

Siden er resten af kommunen koblet op via udbygningen af fjernvarmerør, og der er sat skrappe grænser for typer af affaldsforbrænding. Nu står Frederiksberg Forsyning over en række helt nye og afgørende udfordringer, der skal løses.

Nysgerrig?

Denne artikel er for Klimamonitors abonnenter. Hvis du gerne vil læse flere artikler, kan du tegne et 14 dages prøveabonnement.

Prøv i 14 dage
  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage