0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Tycho Gregers/Ritzau Scanpix
Foto: Tycho Gregers/Ritzau Scanpix

Arkivfoto af to strandløver på en sommerdag heldigvis uden nedbør og overløb fra kloakker.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Effekt af klimaændringerne: Øgede regnmængder lukker flere danske strande

Selv om kommunerne forsøger at holde på regnvand i klimaanlæg, medfører flere skybrud og øgede regnmængder om sommeren, at der sker kloakoverløb og oftere bliver viftet med de røde flag ved strandende.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Røde flag eller rødt-lysende elektroniske advarselstavler er tegn på, at der har været kloakoverløb ved badestederne.

Det syn mødte flere badegæster end normalt denne sommer, og sådan bliver det efter meget at dømme også fremover.

Det skriver Watertech.

Problemet skyldes overløb fra kloakker i forbindelse med, at klimaforandringerne medfører flere skybrud og øgede regnmængder om sommeren.

Seniorkonsulent Jes Clauson-Kaas fra Hofor, der har været med til at gøre Københavns Havn så ren, at der som regel kan bades i den, erkender overfor Watertech, at det er blevet svært at følge med klimaændringernes øgede regnmængder trods bedre kloakering.

Et af landets værste overløb til badevand ligger desuden i Gentofte, lyder det også i den seneste udgave af magasinet Dansk Vand udgivet af de danske vandværkers fællesorganisation Danva.

Her udtaler formanden for Teknik- og Miljøudvalget i Gentofte Kommune Karen Riis Kjølbye (K), at »det gør ondt at se de røde flag midt i badesæsonen.«

»Men vi gør, hvad vi kan for at reducere antallet af overløb og har sammen med Novafos brugt 900 millioner kroner på separatkloakering og klimatilpasningsprojekter de seneste fem år. Vi vil gerne speede investeringerne mere op, men det kræver, at staten giver os lov til at optage større lån. Vi har brug for at kunne investere noget mere,« siger hun til Dansk Vand.

WaterTech har også tidligere beskrevet, at Gentofte Kommune i 2020 havde det kloakoverløb, der lukkede de største mængder fortyndet spildevand ud: 1,11 milliarder liter, fordelt på 65 episoder, strømmede fra en ledning 1,5 km ud for Skovshoved Havn.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce