0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Ugens kalender: Sæt dit kryds og lær at måle cirkulær økonomi

Mød ready2LOOP, der hjælper dansk industri med at måle, hvor parate virksomhederne er til at påbegynde omstillingen til cirkulær økonomi i værdikæden, og deltag i kommunalvalget.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Phew. Den forgange uge var tætpakket med over ni forskellige webinarer, talks, klimavælgermøder og selvfølgelig COP26.

Denne uge er der tid til at trække vejret. Der er kommune- og regionsvalg – eller som Klimabevælget kalder det ’Klimavalget’.

I starten af næste uge er der et webinar om opstarten af ready2LOOP.

DET SKER DENNE UGE

Nedenfor har Klimamonitor samlet en række arrangementer i det kommende år. Har du arrangementer, som ikke fremgår af listen, så send en email til redaktion.klimamonitor@pol.dk.

16. november: Sidste chance for at stemme til kommunalvalget

Hvis du ej, har husket det, så er det i dag sidste chance for at vælge den politiker eller parti, du mener bedst fremmer klimasagen. Og hvis man skulle savne motivation for at kigge forbi stemmerummet, er her et citat fra Thomas Aarestrup Jepsen, direktør for Dansk Solkraft, om hvorfor dette valg har ekstra stor betydning.

»Dem vi vælger den 16. november, er de næstsidste byråd, der kan få os i mål i 2030,« har han udtalt.

RESTEN AF ÅRET

Nedenfor har Klimamonitor samlet en række arrangementer i det kommende år. Har du arrangementer, som ikke fremgår af listen, så send en email til redaktion.klimamonitor@pol.dk.

23. november: Opstart af klimaprojekt

Tim C. McAloone, professor i Engineering Design & Product Development på Danmarks Tekniske Universitet, har modtaget ni millioner kroner fra Industriens Fond til det fireårige projekt ready2LOOP, der hjælper dansk industri med at måle, hvor parate virksomhederne er til at påbegynde omstillingen til cirkulær økonomi i værdikæderne. Projektet er ledet af DTU og har Rambøll og Viegand & Maagøe som samarbejdspartnere.

Der er webinar med opstart af projektet 23. november.

Klokken 13-14.

Læs mere.

24. november: EE Talk om kommunalvalget

Synergi inviterer til EE Talk om valgresultaterne og de grønne udsigter i de nye byråd. Valgforsker Ulrik Kjær og Jonas Bjørn Jensen (S), medlem af borgerrepræsentationen i Københavns Kommunes, er gæster.

Klokken 15-16.

Læs mere.

26. november: Fødevareindustriens grønne start-ups

Library Talk#4 sætter fokus på bæredygtighed i fødevareindustrien. Oplægsholdere er: Peter Dorn-Rasmussen· Partner/CCO hos 506, Mette Lykke· CEO, Too Good To Go og Christian Munch-Jakobsen· Co-founder fra Foodture.

kl. 16.00

Bragesgade 8b, 2200 København N

Læs mere her.


29. november: Infomøde om overskudsvarme til fjernvarme og tilskud til energieffektivisering (Sjælland)

Energistyrelsen afholder informationsmøder for virksomheder om nye rammer for udnyttelse af overskudsvarme samt tilskud til energieffektiviseringer under Erhvervspuljen.

Informationsmøderne er gratis. Der afholdes to møder. 29. november 2021 er der møde på Glostrup Park Hotel. Tilmelding kan ske ved at skrive en mail til: efo@ens.dk

Læs mere.

30. november: Webinar om internationalt samarbejde om energiøer

DTU afholder webinaret ’Global cooperation and potential for green growth’.

Klokken 13-14.30.

Læs mere.

1. december: OGD Summit 2021

Oil Gas Denmark afholder OGD Summit 2021 den 18. november. Mere information om talere med videre følger.

Læs mere.

2. december: Infomøde om overskudsvarme til fjernvarme og tilskud til energieffektivisering (Jylland)

Energistyrelsen afholder informationsmøder for virksomheder om nye rammer for udnyttelse af overskudsvarme samt tilskud til energieffektiviseringer under Erhvervspuljen.

Informationsmøderne er gratis. Der afholdes to møder. 2. december 2021 er der møde i Fjernvarmens Hus, Kolding.

Læs mere.

6.-7. december: Konference om klimatilpasning

Building Green afholder konferencen Build for Water med fokus på klimatilpasning til mere vand i byerne.

Vandværket, Rabarbervej 2, 2400 København NV. Pris: 4.495 kroner.

Læs mere.

8. december: Biogas Danmark Konferencen 2021

Biogas Danmark Konferencen 2021 sætter fokus på potentialerne i at anvende CO2 fra biogas til CO2-lagring og Power to X. I forlængelse heraf tager de et kig ud i fremtiden for henholdsvis biogasanlæg med opgradering og elproducerende biogasanlæg. Dagen rundes af med en politisk debat om CO2-afgift på biogas til transport.

Læs mere.

8. december: Miljøstyrelsens konference om tekstiler

Hvordan skaber vi sammen en cirkulær tekstilindustri, hvor udslidte tekstiler genanvendes til nye? Miljøstyrelsen holder tekstilkonference 8. december i Odense.

Tilmelding er påkrævet.

Læs mere.

13. december: KL-konference om klima og bygninger

KL afholder konference om ejendomme, blandt andet med fokus klimadagsorden, hvor vedligeholdelsestilstand og renovering drøftes i en paneldebat.

Klokken 9-15. Gratis.

Læs mere.

21. januar: Væredygtighedskonference 2021

Syddansk Universitet afholder med seks spor en konference om at arbejde med de indre økosystemer for at kunne balancere de ydre økosystemer. Konferencen sætter fokus på menneskets selvbillede, verdensbillede og drivkræfter samt de fortællinger vi bruger til at opretholde og udvikle disse.

Klokken 8.30-16.30 på SDU, Campusvej 55 i Odense. Pris: 1500 kroner.

Læs mere.

22.-24. februar 2022: International konference om landbrugets klimabelastning

Aarhus Universitet iCLIMATE afholder konference under titlen ’Zero Greenhouse Emission in High Productive Agriculture - ZEA’. Sponseret af Novo Nordisk Fonden og finder sted hos Novo Nordisk i Hellerup.

Læs mere.

20. marts: Al Gore i Aalborg

Den tidligere amerikanske vicepræsident og modtager af Nobels Fredspris Al Gore gæster Aalborg til Demokratiets Genklang i Musikkens Hus 20. marts 2022. Vicepræsidenten har de seneste år arbejdet på at øge opmærksomheden omkring udledningen af CO2 og menneskeskabte klimaforandringer, og ifølge Al Gore kræver udviklingen akut handling fra både virksomheder og politikere.

21.-25. marts 2022: Sustainable Food Week på Bornholm

Virksomheder, eksperter og studerende deltog i september 2021 i Sustainable Food Week på Bornholm. I 2022 gentages konceptet. Food Week er en international innovationsplatform, hvor virksomheder og eksperter arbejder på at løse fremtidige globale udfordringer, hvor blandt andre Chr. Hansen, Arla Foods, AAK, KMC og Danish Crown ved tidligere år har deltaget og været med til at sætte fokus på krydsfeltet mellem fødevarer, ressourcer og bæredygtighed.

Læs mere.

8. og 9. juni 2022: IEA-konference om energieffektivisering

I Sønderborg afholder Sønderborg Kommune og regeringen IEA-konference om energieffektivisering.

Mangler vi noget på listen? Kontakt os på redaktion.klimamonitor@pol.dk

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce

Forsiden