0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Mik Eskestad
Foto: Mik Eskestad

Administrerende direktør for JP/Politikens Hus, Stig Kirk Ørskov, retter nu blikket mod brug af SBTi.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Svindel med klimakompensationer får også konsekvenser for Klimamonitor

JP/Politikens Hus udskyder klimamål om at være CO2-neutral i 2025 efter afdækning af fusk og fup med klimakreditter.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Ørsted har købt svindelkreditter fra en kemifabrik i Rusland. Aalborg Portland har prøvet at sænke sit klimaaftryk med ukrainsk kul.

Og samlet set har staten og danske selskaber tilsammen overført 31,5 millioner til klimakreditter under FN’s Kyoto-aftale. Læg hertil at den danske stat isoleret set har brugt omkring 1,4 milliarder kroner på køb af klimakreditter

De penge har ikke gavnet og ført til nedjusteringer af atmosfæren for høje indhold af drivshusgasser. Det har dagbladet Politiken dokumenteret i en serie af artikler bragt de seneste to år.

Den artikelserie får nu også konsekvenser for JP/Politikens Hus’ egne målsætninger på klimaområdet. Målsætninger som også vedrører Klimamonitor, som er ejet af Politiken.

Tidligere har det heddet, at JP/Politikens Hus skulle være CO2-neutral i 2025. Men nu opgiver mediehuset målet om at kunne kalde sig klimaneutral i 2025, fordi det skulle ske hjælp af klimakompensation.

Det fremgår af en oversigt i fredagens udgave af Politiken, hvor mediet gør status over de foreløbige resultater af arbejdet med at reducere sit samlede klimaaftryk. Forklaringen lyder, at målet om at gå i nul i 2025 er udskudt »som følge af ny reduktionsstrategi«.

Administrerende direktør for JP/Politikens Hus, Stig Kirk Ørskov, forklarer i en mail til fagbladet Journalisten, at koncernen allerede sidste år undlod at godskrive for allerede indkøbt CO2-kompensation i 2020.

»Nu undersøger vi, om vi bør benytte os af videnskabeligt baserede nedbringelsesmålsætninger via ’The Science-based Targets Initiative’ (SBTi) snarere end at operere med et nedbringelsesmål, der inkluderer modregning med brug af CO2-reducerende projekter,« skriver Stig Kirk Ørskov.

Han forventer, at JP/Politikens Hus kan offentliggøre eventuelle nye målsætninger i forbindelse med koncernens bæredygtighedsrapport for 2021, der formentlig udkommer i marts.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Læs mere:

Annonce