Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.
Spørgeskema om automatisk oplæsningDe 650.00 måltider i kantiner på arbejdspladser, på skoler og i daginstitutioner skal – det håber regeringen i al fald – tilberedes i tråd med et sæt nye kostråd lavet specifikt til de offentlige køkkener.
Kostrådene blev præsenteret torsdag af fødevareminister Rasmus Prehn (S) under et besøg hos Loca Kantiner.
Klima og sundhed er tænkt ind i de 10 kostråd:
Grøntsager og frugt
1. Lad grøntsager og frugt udgøre mindst 1/3 af alle måltider
2. Husk mørkegrønne grøntsager
Bælgfrugter, fisk, kød og æg
3. Tilbyd mindre kød – og husk fisk
4. Tilbyd bælgfrugter oftere end kød
Kornprodukter og kartofler
5. Vælg primært fuldkorn
6. Variér med kartofler
Fedtstoffer, nødder og frø
7. Brug oftest planteolier
8. Suppler med nødder og frø
Mælkeprodukter og ost
9. Brug mælkeprodukter og ost i moderate mængder
Vand
10. Tilbyd vand til alle måltider
Der skete en fejl, prøv igen senere
Der skete en fejl, prøv igen senere eller søg hjælp via vores kundecenter
Skriv kommentar