0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Stine Rasmussen
Foto: Stine Rasmussen

10 nye kostråd er målrettet kantiner og offentlige køkkener

Fødevareministeriet har annonceret kostråd til madprofessionelle.

Nyheder

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

De 650.00 måltider i kantiner på arbejdspladser, på skoler og i daginstitutioner skal – det håber regeringen i al fald – tilberedes i tråd med et sæt nye kostråd lavet specifikt til de offentlige køkkener.

Kostrådene blev præsenteret torsdag af fødevareminister Rasmus Prehn (S) under et besøg hos Loca Kantiner.

Klima og sundhed er tænkt ind i de 10 kostråd:

Grøntsager og frugt

1. Lad grøntsager og frugt udgøre mindst 1/3 af alle måltider

2. Husk mørkegrønne grøntsager

Bælgfrugter, fisk, kød og æg

3. Tilbyd mindre kød – og husk fisk

4. Tilbyd bælgfrugter oftere end kød

Kornprodukter og kartofler

5. Vælg primært fuldkorn

6. Variér med kartofler

Fedtstoffer, nødder og frø

7. Brug oftest planteolier

8. Suppler med nødder og frø

Mælkeprodukter og ost

9. Brug mælkeprodukter og ost i moderate mængder

Vand

10. Tilbyd vand til alle måltider

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce