0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Her er CO2-afgiftens historie og de store vendepunkter

Fra oliekrise til Georg Georløs-debat. Tag på tur gennem historien om energi og CO2-afgifter i Danmark og Europa, inden ekspertudvalgets rapport ventes tirsdag.

FOR ABONNENTER

Del virksomheden op – eller skift væk fra gas til mere forurenende fuelolie. Så kan man i stedet for en stor afgift slippe med symbolsk betaling.

Det er næppe en opskrift på sort skattetænkning, Dansk Industri anno 2022 vil lægge ryg til. Men det ville interesseorganisationen med hovedsæde på Rådhuspladsen i København anno 1992 hjertens gerne.

Dagbladet Politiken berettede 11. august 1992, at interesseorganisationen i ’ugebrevet Industrien’ havde givet deres medlemmer en »kogebog« til, hvordan de kunne undgå at betale det, som på dét tidspunkt var en ny CO2-afgift.

»Hvis virksomhederne finder resultatet af opskrifterne uspiseligt, skal kritikken ikke rettes mod os, men mod kokkene bag CO2-pakken,« sagde Dansk Industris energichef, Niels O. Gram til Politiken i 1992.

Vil du lære os bedre at kende?

Prøv Klimamonitor uforpligtende i 14 dage

Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage