0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Ernst van Norde
Foto: Ernst van Norde
Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Konservativ profil får Rådet for Grøn Omstilling til at fare i flint

Transport-rådgiver Jeppe Juhl harcellerer over, at Pernille Weiss fra Konservative som eneste danske parlamentariker valgte at stemme imod udfasning af nye fossil bileder inden 2035.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

En afgørende stemme i EU.

Med det slogan er Pernille Weiss (K) blevet valgt ind i EU. Selvsamme slogan danner nu også rammen om harme fra Rådet for Grøn Omstilling.

I en afstemning i dag i Europarlamentets miljøudvalg blev et kompromisforslag om udfasning af nye fossile biler inden 2035 og fremskyndelse for udbredelsen af elbiler stemt ned. Det skete med stemmerne 44-44.

Pernille Weiss leverede den afgørende stemme imod.

»Det er absurd at have en dansk konservativ europaparlamentariker, der på så afgørende et område aktivt stemmer imod klimaet, den danske position og konservativ politik i Danmark,« siger Jeppe Juul, seniorrådgiver i Rådet for Grøn Omstilling, i en pressemeddelelse.

»Hun blev markedsført som en grøn stemme i EU, som en grøn stemme i den Kristendemokratiske gruppe, men desværre har den stemme vist sig at være sort,« siger Jeppe Juul.

Han har ført kritikken videre over på Twitter, hvor Pernille Weiss forsvarer sin beslutning.

Hendes argumentation knytter sig dermed til et ændringforslag, hun omvendt har støttet. Heri er Pernille Weiss med til at sætte fokus på, at det ikke skulle være motorteknologi, som er problemet, men selve det forbrændte brændstof, der som hældes i motoren.

»Livscyklus- og kilde-til-hjul-tilgange kan løse dette problem bedre end Kommissionens forslag. Eftersom vi ikke ved, hvad fremtiden vil bringe, og eftersom vi ikke har til hensigt at lukke døren for drivlinjeteknologier for tidligt, foreslås det at indføre 2035-målet i den næste revision af forordningen,« står der i dette ændringsforslag, som Pernille Weiss altså omvendt har stemt ja til.

Den argumentation holder ikke, mener Christel Schaldemose (S).

»Det er den helt gale vej at gå, Når Pernille Weiss og resten af højrefløjen blokerer for en slutdato. Vi kunne have sikret en slutdato for salg af sorte biler i dag,« skriver hun i en mail til Klimamonitor.

Mens alle øvrige danske europaparlamentarikere i udvalget stemte for et forbud i dag mod nye fossile biler i 2035 og betydelige stramninger af CO2-kravene til nye biler, var Pernille Weiss den eneste som stod uden for.

  • Ældste
  • Nyeste
  • Mest anbefalede

Skriv kommentar

2000 tegn tilbage

Annonce