0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste
Thomas Arnbo/DI
Foto: Thomas Arnbo/DI
Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Lærke Flader svarer på kritik: Manglende certificering har ført til en dårligere stillet dansk træsektor

Markedet efterspørger certificeret træ, skriver Lærke Flader, branchedirektør i Træ- og Møbelindustrien, DI, i en replik til fire kritikere.

Nyheder
Læs artiklen senere Gemt (klik for at fjerne) Læst

Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.

Spørgeskema om automatisk oplæsning

Træ- og møbelindustrien oplever massive udfordringer med at sikre forsyning af dokumenteret bæredygtigt træ. Det skyldes en kombination af flere faktorer herunder eftervirkning af coronapandemiens flaskehalse i forsyningskæderne, krig i Ukraine og sanktioner mod Rusland, verdens skovrigeste nation. Og i Danmark fører udlæg af urørt skov i nogle af Danmarks bedste produktionsskove til et fald i forsyningen.

Træ- og Møbelindustriens udspil til en skovplan lægger derfor op til, at vi styrker Danmarks selvforsyning af dokumenteret bæredygtigt træ. Både på kort og langt sigt. Massiv fart på skovrejsning i vores forslag, løser naturligvis ikke den akutte træmangel.

Men det er med til at skabe langsigtet forsyningssikkerhed i en fremtid, hvor vi ikke kan regne med uhindret adgang til træ fra udlandet, som vi hidtil har været vant til.

Verden er blevet usikker, og samtidig skal vi alle bruge mere træ til den grønne omstilling. Frem mod 2050 forventes det globale forbrug af dokumenteret bæredygtigt træ således at stige 2-3 gange. Så udover en massiv klimagevinst vil den foreslåede skovrejsning skabe forbedret langsigtet forsyningssikkerhed.

På den korte bane har udsigten til, at statens forsyninger af certificeret træ ophører, tydeliggjort, at certificeringen hos private skovejere går for langsomt. Vores udspil om en målsætning om at alle skove over 50 ha skal certificeres inden 2030 skal dermed sikre forsyningen af certificeret træ på den korte bane.

Fremme certificeret træ

I Klimamonitor 29. september 2022 kritiserer Dansk Sko