Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.
Spørgeskema om automatisk oplæsningDer er ingen tvivl om, at plantebaserede fødevarer kan komme til at spille en vigtig rolle i reduktionen af det Danske forbrugs drivhusgasudledning. Mange håber på forskningsmæssige gennembrud i feltet, og torsdag kan man få en smag for udviklingen.
Her inviterer Københavns Universitets naturvidenskabelige fakultet til den årlige FoodDay Konference, hvor hele værdikæden for plantebaserede fødevarer deltager, med specielt fokus på forskningen. Der vil være oplæg, en lang række delsessioner, netværk og smagsprøver.
Torsdag sker der meget, og blandt andet inviterer Dansk Erhverv og Green Power Denmark til konference om elektrificering af dansk erhvervsliv og Teknologisk Instituts afholder deres årlige energilagringkonference, hvor der gås i dybden med forskningen af blandt andet batterier, termisk lagring, kinetisk lagring.
Mangler vi noget på listen? Kontakt os på redaktion.klimamonitor@pol.dk
Denne uge
6. marts: Seminar om gentækning af bæredygtighed
Det humanistiske klimavidenscenter under Københavns Universitet, Center for Applied Ecological Thinking, og Eksistensfilosofisk Akademi afholder seminar om, hvordan man kan gentænke vores plads i naturen. Til seminaret kommer to professor emiritae, Kate Soper fra London Metropolitan University og Allan Stoekl fra Pennsylvania State University. Soper vil forklare sin idé om alternativ hedonisme, en levemåde i et post-vækst-samfund, og Stoekl vil forklare sin gentænkning af bæredygtighedsbegrebet.
Læderstræde 20, København, Klokken 16-18.30. Gratis.