0
Læs nu

Du har ingen artikler på din læseliste

Hvis du ser en artikel, du gerne vil læse lidt senere, kan du klikke på dette ikon
Så bliver artiklen føjet til din læseliste, som du altid kan finde her, så du kan læse videre hvor du vil og når du vil.

Næste:
Næste:
Artiklen er føjet til din læseliste Du har ulæste artikler på din læseliste

Aurora Storm hedder skibet, som skal fragte containere med CO2 fra Ineos' belgiske kemifabrik til Nini-feltet i Nordsøen. Senere skal dansk CO2 lagres i Nordsøen.

Nu testes CO2-lagring: Få det fulde overblik over, hvordan milliarder af kroner skal sikre kontroversielt klimatiltag

Pilotprojekt for lagring af CO2 i Nordsøen begynder onsdag, og der er adskillige milliarder på vej til den nye teknologi.

FOR ABONNENTER

Onsdag vil projekt Greensand – drevet af især olieselskaberne Ineos og Wintershall Dea – som de første pumpe CO2 ned i den danske undergrund.

Pressen er inviteret til at dukke op centralt i Esbjerg, hvor en shuttlebus fragter dem ud på havnen til en symbolsk lancering. Her sender EU-Kommissionens formand, Ursula von der Leyen, en digitalt transmitteret hilsen, mens Kronprins Frederik dukker op på havnen for at give signal til at starte injektionen i Nini-feltet 250 kilometer ude i Nordsøen.

»Det markerer begyndelsen til et potentielt meget stort CO2-lagringseventyr i Danmark. Det er ikke en ny teknologi at lagre CO2, men det er første gang, at det sker i Danmark. Det er vigtigt hurtigt at komme i gang med de første skridt,« siger Tobias Johan Sørensen, senioranalytiker hos Concito.

Klimamonitor dykker i denne artikel ned i den danske stats massive satsning på CCS – økonomi såvel som klimagevinster – og de faldgruber, der er ved teknologien som klimaværktøj.

Vil du lære os bedre at kende?

Prøv Klimamonitor uforpligtende i 14 dage

Prøv nu

Allerede abonnent? Log ind her