Der er ikke oplæsning af denne artikel, så den oplæses derfor med maskinstemme. Kontakt os gerne på automatiskoplaesning@pol.dk, hvis du hører ord, hvis udtale kan forbedres. Du kan også hjælpe ved at udfylde spørgeskemaet herunder, hvor vi spørger, hvordan du har oplevet den automatiske oplæsning.
Spørgeskema om automatisk oplæsning»I Danmark bygger vi tæt på både hav og vandløb, og det giver os en udfordring, når klimaet ændrer sig.«
Sådan lyder det fra udvalgsformand for Regional Udvikling i Region Midtjylland, Bent B. Graversen (V), i en pressemeddelelse.
Nu skal et EU-støttet projekt undersøge, hvordan det kan forenes, og 22,1 millioner kroner går til den danske del.
Den danske del af Resist-projektet har fem pilot-områder. De ligger i Lemvig, Randers, Hedensted, Horsens og Norddjurs kommuner.
Nogle steder vil der blive opført konkrete demo-huse i stor skala, som skal vise alternativer til at bygge diger eller simpelthen fjerne bebyggelse fra udsatte områder. For eksempel ved at bygge på pæle eller lave bygninger så tætte, at de holder elementerne ude.
Projektet er et Horizon-projekt med i alt 56 partnere fra hele EU. Region Midtjylland leder den danske del af projektet, der beløber sig til 22,1